Stevensweert Beach:
Eén met de natuur

Stevensweert Beach is meer dan een strand: Het is een onderdeel van een prachtig natuurgebied. U kunt er heerlijk uitwaaien langs het water, wandelen met uw hond of een frisse duik nemen. Even verderop slenteren bonte runderen en paarden, terwijl de zon langzaam onder lijkt te gaan in de rivier. Geen wonder dat dit feeërieke decor ook regelmatig wordt gebruikt als bijzondere evenementenlocatie.

Ideaal om bij te komen

Stevensweert Beach is de ideale plek om een dagje aan het water door te brengen, zeker als u even geen zin meer heeft in de drukte van de stad. Dit is de ideale plek om af te schakelen en bij te komen van uw dagelijkse beslommeringen. Op het zandstrand kunt in de zomermaanden uiteraard heerlijk zonnen en kunnen de kinderen hun zandkasteeltjes met veel plezier bouwen. Het water is schoon en biedt, zeker bij hoge, zomerse temperaturen, een ideale vorm van verkoeling. Vanzelfsprekend is er meer dan voldoende toezicht aanwezig, dus uw veiligheid is gegarandeerd.

Stevensweert Beach is omgeven door een schitterende natuur. Om te wandelen is deze omgeving perfect. En u hoeft niet alleen te genieten van dit mooie gebied: Ook uw hond mag mee. Stevensweert Beach heeft namelijk een groot hondenstrand, waar uw viervoeter zich helemaal kan uitleven en niet aangelijnd hoeft te worden. De natuur vormt ook een mooi decor voor evenementen, die op Stevensweert Beach georganiseerd kunnen worden. Direct aan het water, op een strand, in een prachtige, natuurrijke omgeving: Zo wordt uw evenement toch wel heel bijzonder.

Faciliteiten & voorzieningen

Op Stevensweert Beach draait het vooral om rust en onthaasting: Hier vindt u met name veel natuurschoon. Stevensweert Marina ligt vlakbij, evenals het dorpje, dat op loopafstand is te bereiken. Het strand beschikt over een apart hondenstrand, waar u uw hond los kunt laten lopen.

Stevensweert Beach heeft goede sanitaire voorzieningen en is bovenal een veilige locatie. Dus u kunt met een gerust hart uw kinderen hier mee naartoe nemen, zodat ze samen met u kunnen genieten van een mooie dag aan het water. Stevensweert Beach is makkelijk bereikbaar met de auto en biedt faciliteiten, zoals een mobiele snackkraam (tijdens de zomer) en voldoende parkeergelegenheid.

Hondenstrand

Honden vinden niks mooier dan zich kunnen uitleven in het water of op het strand. Wilt u echter niet helemaal naar de Noordzeekust hoeven rijden? Dan is Stevensweert Beach wellicht een uitstekend alternatief. Ook hier kunt u met uw viervoeter terecht, zodat hond én baas samen een mooie dag zullen beleven.

Op Stevensweert Beach is er een apart gedeelte, waar u met uw hond kunt wandelen en waar uw dier niet vastgelijnd hoeft te worden. Zo kan ook uw hond optimaal genieten van de ruimte en de natuur van dit strand, zonder dat u andere gasten tot last bent. Met andere woorden: Ook mét hond is Stevensweert Beach een uitstekende bestemming.

Schoon, veilig en bereikbaar

Stevensweert Beach heeft moderne sanitaire voorzieningen. Hier geen vieze toiletten of smerige douches, maar brandschone faciliteiten, waar u met een gerust hart gebruik van kunt maken. Een fijne wetenschap, zeker als u met uw kinderen een bezoek brengt aan Stevensweert Beach.

Gedurende de zomermaanden is er toezicht, waardoor u veilig kunt zwemmen. Stevensweert Beach is tevens goed bereikbaar met de auto. Ver lopen is eveneens niet nodig: U kunt vlakbij het strand parkeren en er is een ruim aanbod aan parkeerplekken. Stevensweert Beach ligt, ondanks de natuurrijke omgeving, slechts op enkele minuten rijden van de uitvalswegen naar andere delen van Limburg, Nederland en de Euregio.

Overzicht faciliteiten

Stevensweert Beach

Douches

Wastafels

Toiletten

Parkeergelegenheid

  • moderne sanitaire voorzieningen
  • honden toegestaan (op afgescheiden gedeelte)

Activiteiten

Stevensweert Beach is een plek waar het met name draait om rust, ontspanning en natuurschoon. Hier geen grote mensenmassa's bij de eerste warme dag van de zomer, maar vooral mensen die genieten van de prachtige omgeving, in het bijzonder het aangrenzende natuurgebied en natuurlijk de waterkant. Het strand ligt op steenworp afstand van de jachthaven.

Stevensweert Beach biedt daarentegen ook de mogelijkheid om te zwemmen en te zonnen, als het kwik de zomerse temperaturen heeft bereikt. En wilt u met uw hond naar het strand? Ook dat is geen enkel probleem: Stevensweert Beach heeft een apart hondenstrand. Kortom: Stevensweert Beach biedt ontspanning en onthaasting voor iedereen.

Komt tot rust in de natuur

Stevensweert Beach is dé plek voor rust en onthaasting. Hier kunt u wandelen langs de waterkant, zelfs met uw hond. In de zomermaanden is het hier prima toeven, vooral als het water van de Maas lekker is opgewarmd door de zon. Vlakbij het strand ligt een mooi natuurgebied, waar u bijzondere dieren zoals Gallowayrunderen en Konikpaarden van dichtbij kunt zien.

Op het strand zelf kunt u genieten van het water: om langs te wandelen of om een frisse duik te nemen. Tevens is er ruim plek om met uw hond te wandelen, zonder dat u andere bezoekers van het strand, die niet van honden houden, overlast bezorgd. Ontsnap aan de waan van de dag en gun uzelf Stevensweert Beach.

Evenementenlocatie

Zoekt u een bijzondere locatie voor uw evenement? Wilt u eens wat anders dan een zalencomplex, sportterrein of congrescentrum als decor? Kies dan voor Stevensweert Beach: Middenin de natuur, maar goed bereikbaar vanuit de stad en vanaf andere uitvalswegen vanuit Limburg, Nederland en de Euregio.

Misschien denkt u bij Stevensweert niet direct aan het organiseren van een evenement. Stevensweert Beach is echter een uitstekende locatie. Er is meer dan voldoende ruimte, alle noodzakelijke voorzieningen, zoals modern sanitair en parkeergelegenheid, zijn voor handen en de omgeving is prachtig.

Tarieven

EUR 2,00   per persoon
EUR 2,00   voor parkeren
EUR 4,00   voor camper/caravan

Openingstijden

Maandag tot en met zondag *
08:00 - 20:00

* bij droog weer boven 20 graden.

STEVENSWEERT BEACH

Eiland
6107 CE Stevensweert